Siirry suoraan sisältöön

Seuraa klassisen musiikin ystäville

seuraa musiikki

Suurissa kaupungeissa, etenkin tietysti pääkaupunkiseudulla, on aktiivinen piiri ihmisiä, jotka harrastavat klassista musiikkia monipuolisesti. Tutustuminen samanhenkisiin ihmisiin on siis helpompaa. Hyvällä onnella tämä voi johtaa myös syvempään kumppanuuteen.

Ihmisillä jotka eivät pyöri näissä ympyröissä, saattaa kuitenkin seuran löytäminen olla hankalampaa. Klassisen musiikin konsertit kun eivät kuitenkaan ole kaikkialla ns. suuren yleisön suosikkiharrastus.

Mistä löydän seuraa?

Sosiaalisesti rohkea löytää samanhenkistä seuraa menemällä erilaisiin tapahtumiin ja ”ajautumalla” siellä keskusteluihin kiinnostavien ihmisten kanssa. Moni kokee kuitenkin helpommaksi seuran etsimisen erilaisten netin deittipalveluiden kautta.

Tottakai myös kännykkäsovellukset ovat erittäin suosittuja. Tinder ja vaihtoehdot tarjoavat kuitenkin usein vähän pinnallista menoa, eli käytännössä seksiseuraa. Näissä ei välttämättä ole kauheasti tilaa kertoa harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista.

Sen vuoksi treffipalstat joille tehdään profiili voivat olla parempi vaihtoehto. Näin pääset korostamaan että etsit kumppania jolla on samansuuntaisia kiinnostuksen kohteita. Tietenkään ennalta ei pidä rajata liikaa pois. Mikä olisikaan parempaa kuin tutustuttaa uusi ihminen itselleen rakkaaseen harrastukseen!

Treffi-ideoita ja musiikkia

Treffit musiikin parissa ovat aina suosittuja. Oli sitten kyse mistä tyylilajista tahansa. Musiikin kiistaton etu on että se tuo sopivasti taustahälyä, eikä tarvitse itse keksiä niin paljon juteltavaa. Parhaat kommentit voi sitten säästää väliajalle tai kenties konserttia seuraavalle illalliselle.

Jos saat houkuteltua mukaasi jonkun, jolle klassinen musiikki on vieraampaa, saattaa olla parasta valita konsertti tai esitys hieman helpommasta päästä. Kaikhosru Shapurji Sorabjin Opus Clavicembalisticum 4 ja puolen tunnin kestollaan ei ehkä ole oikea valinta.

Harva on pettynyt nähtyään hauskaa musiikkiteatteria. Eli kevyt ja humoristinen, tai vaihtoehtoisesti lyhyehkö esitys maistuu paremmin. Tähän ei myöskään liity pönötystä minkä moni edelleen yhdistää varsinaisiin sinfoniaorkestereiden iltaesityksiin.

Toki ei voi väheksyä suuria tunteita joita suuret, taidokkaat esitykset voivat herättää. Eli jos kumppanilta kiinnostusta löytyy niin ehdottomasti. Erityisen eroottisina on pidetty muun muassa seuraavia sävellyksiä:

  • Georges Bizet: Useita lauluja oopperasta Carmen
  • Claude Debussy: Faunin iltapäivä tai C’est l’extase langoureuse
  • Camille Saint-Saëns: Mon cœur s’ouvre à ta voix (Oopperasta Samson ja Delilah)
  • Ravel: Trois poèmes de Mallarmé

Listaa voi jokainen täydentää omilla suosikeillaan. Mutta on jopa esitetty että kaikki (tonaalinen) klassinen musiikki on lähtökohtaisesti eroottista, ja sävellyksen kliimaksia kohti kulkeva rakenne on vertauskuvallista.

Muuten vain hyvässä seurassa

Aina ei tietysti haussa ole pelkästään intiimi kumppani, vaan saatat haluta seuraa ihan vain musiikin kuunteluun. Kenties omassa ystäväpiirissä ei ole asian harrastajia.

Silloin suosittelemme aloittamaan esimerkiksi Facebookin kautta. Klassisen musiikin ystäville on useampikin aktiivinen ryhmä, ja siellä joukossa on varmasti myös paikkakuntalaisia, tai ainakin ihmisiä lähiseudulta.

Näistä löydät varmimmin seuraa konsertteihin ja keskustelukumppaneita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *